​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Kouřová aroma - neprodloužení povolení v EU

Potravinářská komora České republiky

Věc: Kouřová aroma - neprodloužení povolení v EU

Český svaz zpracovatelů masa Vám zasílá žádost o podporu Potravinářské komory České republiky ve věci dalšího používání kouřových aromat na území Evropské unie a to na základě stanoviska EFSA, které požaduje neprodloužení povolení použití několika kouřových aromat.

Číst dál...

 

Zásadní nesouhlas s návrhem veterinární zákon - porážky skotu střelnou zbraní v České republice

STANOVISKO ČESKÉHO SVAZU ZPRACOVATELŮ MASA K NAVRHOVANÉ ÚPRAVĚ VETERINÁRNÍHO ZÁKONA V OBLASTI PORÁŽKY SKOTU NA PASTVĚ

Český svaz zpracovatelů masa zachytil v průběhu prosince 2023 informaci ke změně veterinárního zákona v oblasti porážky skotu na pastvě. Návrh chce umožnit usmrcení zvířat na pastvě střelnou zbraní bez upoutaného projektilu. MZe tento krok zdůvodňuje snížením byrokracie pro zemědělce. Český svaz zpracovatelů masa zaslal svůj zásadní nesouhlas (zde) s tímto návrhem, který by celý obor vrátil na zpět o desítky let a obáváme se, že by mohlo dojít k výraznému snížení bezpečnosti potravin v České republice.

Číst dál...

 

PF 2024

Děkujeme Vám za spolupráci a projevenou důvěru v letošním roce.

Číst dál...

 

MEATING 2023 - tisková zpráva

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již potřinácté dne 24.října 2023 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.

Číst dál...

 

MEATING 2023 - zvací dopis předsedy

Vážené kolegyně, kolegové a přátelé,

 

je mou milou povinností Vás pozvat na 13. ročník konference masného průmyslu MEATING 2023, která se bude konat 24.10.2023 (úterý) v Orea Congress Hotel Brno.

Číst dál...

 

Odpověď UOHS na žádost ČSZM k novele zákona o významné tržní síle (ZVTS) a její aplikace v praxi

Vážení členové,

přikládáme odpověď UOHS na žádost ČSZM k novele zákona o významné tržní síle (ZVTS) a její aplikace v praxi.

Číst dál...

 

Reakce ČSZM na uveřejněné záběry jateckého provozu v Českém Dvoře

Vážení členové,

dovolte mi, abych reagoval na uveřejněné záběry jateckého provozu v Českém Dvoře, které zachycují naprosto nepřípustné a neetické jednání pracovníků jatek při manipulaci s hospodářskými zvířaty před porážkou.

Číst dál...

 

Masobraní 2023

Tisková zpráva

Český svátek masa připomněl jeho nezastupitelnou roli v jídelníčku

Praha (22. května) - Maso jako nedílná součást zdravého životního stylu a české kuchyně. Klíčovou roli masa v západní kultuře a důležitost živočišných produktů v životě člověka i letos připomněla akce s názvem Masobraní.

Číst dál...

 

Startuje Masobraní

Tisková zpráva

Startuje Masobraní. Český svátek masa připomene jeho nezastupitelnou roli v jídelníčku

Praha (19. května) - Maso jako nedílná součást zdravého životního stylu a české kuchyně. Klíčovou roli masa v západní kultuře a důležitost živočišných produktů v životě člověka i letos připomene již 6. ročník akce s názvem Masobraní.

Číst dál...

 

VYHRAJTE MASO NA ROK!

Rozpalte grily a zapojte se do foto soutěže o zajímavý anebo kreativní pokrm z masa či masného výrobku a vyhrajte 60 kilo masa na rok.

Co můžu vyhrát?

V každé ze dvou kategorií můžete vyhrát první cenu MASO NA ROK s 60 kg masa a uzenin, druhou cenu MASO NA ČTVRT ROKU s 15 kg masa a uzenin nebo 5 kilo MASA NA MĚSÍC. Vyhrát můžete mix několika kilogramů kvalitní hovězí svíčkové, vysokého roštěnce, flank a flap steaků, telecí pečeně, vepřové krkovice, bůčku a uzenin od lokálních řezníků.

Číst dál...

 

MEATING 2023 - předběžná pozvánka

Český svaz zpracovatelů masa připravuje MEATING 2023

XIII. ročník tradiční konference zpracovatelů masa

 

Tato konference navazuje na úspěšné předchozí ročníky, kdy svými prezentacemi a odbornými přednáškami účastníky zaujali specialisté na obchod s potravinami, potravinářský marketing, technologie a legislativu.

Číst dál...