TISKOVÁ ZPRÁVA
Český svaz zpracovatelů masa se distancuje od neetického jednání pracovníků ve společnosti Jatky Jezdinský
TISKOVÁ ZPRÁVA
Český svaz zpracovatelů masa se distancuje od neetického jednání pracovníků ve společnosti Jatky Jezdinský
Nabídka zkoušek profesní kvalifikace oboru řezník na Střední škole podnikání a gastronomie.
Profesní kvalifikace znamená způsobilost vykonávat určitou profesi či činnost. Můžeme jí získat s námi tak, že se přihlásíte ke zkoušce z profesní kvalifikace
Vážení členové,
v souvislosti s konáním konference masného průmyslu MEATING 2025, která se bude konat dne 21.10.2025 v OREA Congress Hotel Brno (dříve Voroněž) připravil Český svaz zpracovatelů masa pro účastníky konference soutěž o Nejlepší masný výrobek Meating 2025. Soutěžit se bude v kategorii PAŠTIKY.
Vážené kolegyně, kolegové a přátelé,
je mou milou povinností Vás pozvat na 15. ročník konference masného průmyslu MEATING 2025, která se bude konat 21.10.2025 (úterý) v Orea Congress Hotel Brno.
Vážení členové,
dovolujeme si vás informovat, že Český svaz zpracovatelů masa se v současné době intenzivně věnuje problematice připravovaného zavedení směrnice EU k odlesňování.
Dovolujeme si Vás informovat, že na stránkách MZe bylo k 1. 7. 2025 zveřejněno aktualizované stanovisko: Stanovisko MZe (SZPI a SVS) ve věci označování rostlinných potravin názvy živočišných produktů ke dni 1. 2. 2023 (aktualizováno 1. 7. 2025).
Vážení kolegové,
v příloze Vám zasíláme předběžnou pozvánku na MEATING 2025 - konference pracovníků masného průmyslu (XV. ročník), který se bude konat dne 21. října 2025. Tato akce navazuje na předchozí úspěšné ročníky, které pořádá Český svaz zpracovatelů masa v OREA Congress Hotelu BRNO (dříve Voroněž).
Vážení členové,
zasíláme informaci o nadcházející akci oslav 130 let od uvedení do provozu Ústředních jatek Královského hlavního města Prahy a Ústředního dobytčího trhu v Praze-Holešovicích, nyní Holešovické tržnice v Praze.
Maso si kupujeme, abychom si na něm pochutnali. Samozřejmě nám dodá potřebné živiny (bílkoviny, železo, zinek, vitamín B12 ad.), ale požitek z dobrého jídla je nadevše!
Vážené kolegové,
Český svaz zpracovatelů masa pořádá již 18. ročník soutěže Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2025. Záměrem soutěže je propagace prodeje kvalitních českých masných výrobků, výsekového masa a s tím spojený vysoký standard služeb konečnému spotřebiteli.
Soutěž se uskuteční ve dvou kolech, krajské kolo v termínu od 2.6. do 21.7.2025 a následně proběhne celostátní kolo od 22.7. do 15.9.2025.
Přihlášení prodejen do soutěže je zpoplatněno a není podmíněno členstvím v ČSZM.
Prodejna s nejvyšším bodovým hodnocením získá čestný titul Řeznicko-uzenářská prodejna roku 2025. Tato prodejna navíc obdrží hodnotnou cenu od partnera soutěže.
Vážení členové,
v příloze přikládáme pro informaci a využití dopis ministra zemědělství ve věci výskytu nebezpečné nákazy Slintavky a kulhavky na území Slovenska.