​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

PF2025

Děkujeme Vám za spolupráci a projevenou důvěru v letošním roce.

Číst dál...

 

Novelizovaná vyhláška o potravinách zajistí českým výrobcům férová pravidla a zákazníkům větší kvalitu potravin

Ministerstvo zemědělství připravuje novelizaci vyhlášky o potravinách, která zajistí přesnější definice potravin a pokrmů. Tento návrh zpřehlední používání zavedených názvů, což pomůže českým výrobcům a odstraní zmatky pro spotřebitele.

Stávající vyhláška je v platnosti 8 let a je třeba reagovat na současné trendy v potravinářském průmyslu. Smyslem novelizace této vyhlášky je harmonizovat českou legislativu s evropskou legislativou (např. přesné zařazení druhů mas, jednotné požadavky a podmínky na výrobky).

Číst dál...

 

Nabídka vzdělávání pro školní rok 2024/2025

Výuční list v oboru Řezník - uzenář

Průběh studia:

Studium je organizováno formou konzultací.

V prezenční podobě v pondělí podle stanoveného rozvrhu (v čase 9.30 – 15.00 hodin). Předpoklad 5x v průběhu roku.

Dále v on-line podobě dle stanoveného rozvrhu (vždy v odpoledních hodinách).

Číst dál...

 

Tisková zpráva z Meatingu 2024

Každé odvětví potřebuje své výroční setkání, kde zazní aktuální informace o legislativě, trendech i nových příležitostech pro rozvoj. V masném průmyslu se takové setkání uskutečnilo již počtrnácté dne 22. října 2024 v OREA CONGRESS HOTEL BRNO.

Číst dál...

 

Krávy, jak je možná (ne) znáte

Kniha, která tu ještě nebyla!

Mnoho zajímavostí ze života krav.

Formát 28,5 x 28,5 cm.
Hmotnost 1 208 g.
75 kapitol, 207 stran.
268 nádherných fotografií.

Číst dál...

 

Upozornění na dopravní situaci: příjezd do OREA Congress Hotelu

V Brně je uzavřený sjezd z Pisáreckého tunelu k OREA Congress Hotelu.

Objízdná trasa je následující:
po výjezdu z Pisáreckého tunelu použít druhý výjezd do ulice Bauerova a sledovat směr objížďky BVV 4 BRÁNA, na křižovatce ve tvaru T použít pruh na ŽEBĚTÍN, KOHOUTOVICE, JUNDROV, CENTRUM, na další křižovatce zahnout doprava do ulice Hlinky a pak zahnout do ulice Křížovského.

 

Možnost zapojení firem do projektu: Vzdělávání členů ČSZM

Rádi bychom Vás oslovili s nabídkou zapojení do dvou projektů ČSZM zaměřených na vzdělávání, které mohou významně přispět k rozvoji Vaší firmy. V rámci aktuálních výzev 101 a 40 máte možnost čerpat dotace na vzdělávací kurzy, které jsou zaměřeny na klíčové oblasti, jež hrají zásadní roli v růstu a inovacích každé společnosti.

Číst dál...

 

Informace o povodních 2024

Vážení členové ČSZM,

dovolujeme si vás oslovit na základě prosby Potravinářské komory České republiky a to ve věci informací o povodních v roce 2024. Potravinářská komora České republiky připravuje tiskovou zprávu, která má informovat o potřebách postižených potravinářských podniků těmito povodněmi. Zároveň chce informovat o nabídkách pomoci postiženým potravinářským subjektům.

Číst dál...

 

Pozvánka na MEATING 2024

Vážené kolegyně, kolegové a přátelé,

je mou milou povinností Vás pozvat na 14. ročník konference masného průmyslu MEATING 2024, která se bude konat 22.10.2024 (úterý) v Orea Congress Hotel Brno

s podporou titulárního partnera společnosti CHRISTEYNS s.r.o.

Číst dál...

 

Jaromír Kloud - 25 let s ČSZM

Pozoruji to číslo a říkám si, byť nerad, že jsem poměrně velký pamětník činnosti Svazu. Je to tak, do představenstva jsem prvně vstoupil na jaře roku 1999.

Číst dál...

 

Předběžná pozvánka na MEATING 2024

Vážení kolegové,

v příloze Vám zasíláme předběžnou pozvánku na MEATING 2024 - konference pracovníků masného průmyslu (XIV. ročník), který se bude konat dne 22. října 2024. Tato akce navazuje na předchozí úspěšné ročníky, které pořádá Český svaz zpracovatelů masa v OREA Congress Hotelu BRNO (dříve Voroněž).

Číst dál...