​sekretariat@cszm.cz     +420 234 697 755     Praha 4 - Písnice, Libušská 319/126

Řezníci chtějí představit veřejnosti nejlepší prodejny oboru maso uzeniny

Již dávno není nákup u řezníka traumatizující záležitostí pro nakupujícího, nejčastěji hospodyňku, kde prodávající dával najevo svou převahu zkušeného obchodníka.

 
Dnes je již vše jinak, prodávající v současných prodejnách je pro kupujícího více poradcem a konzultantem než soupeřící protistranou. Těmto menším prodejnám a jejich majitelům se zcela přirozeně podařilo vycítit a realizovat to co zákazník hledá poté co se nabaží mega reklam, mega prostor a mega cen.

 

Vstříc tomuto modernímu trendu prodeje v současnosti prožívajícímu již tři roky renesanci se rozhodl jít Český svaz zpracovatelů masa a uspořádal pro své členy tento první ročník soutěže „Prodejna roku" tentokrát 2008. Soutěžení již v současné době probíhá a to dvoukolově, nejdříve se soutěží v kraji a pak celostátně. Kritéria jsou volena se zaměřením na současné aktuelní trendy tak, aby postihla zejména ty oblasti, které zákazník očekává od specializovaných prodejen či úseků. Jsou to zejména informace předávané nakupujícímu staticky i verbálně, celkové aranžmá prodejny se zaměřením na detaily v nasvícení a aranžování masa a uzenin. Dále nesmírně důležitý prvek v dnešní době a to je prodej předpřipravených výrobků nazývaných moderně convenience food, který pokud někdo opomíjí nemůže uspět nejen v soutěži, ale ani na maloobchodním trhu.

 

Musím přiznat, jako jeden z patnácti krajských hodnotitelů krajského kola, že jsem potěšen, spíše bych řekl doslova nadšen z úrovně navštívených prodejen, kde nejen kvalita, hygiena, sortiment a vysoká odbornost personálu jsou automatické, ale též všechny sledované oblasti moderního pojetí prodeje.

 

Všechny tyto soutěžící, špičkové, jak soukromé, tak podnikové prodejny se již brzy dozví, kdo je jejich lídrem a to přesně 6.9. 2008 na slavnostním večeru semináře ve Skalském Dvoře.
Všem soutěžícím přeji hodně zákazníků, protože bez nich bychom mohli provozovat pouze hodně hezká muzea.

 

Pro ty, kteří se letos nestihli přihlásit, můžete takto učinit příští rok na adrese sekretariáTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. pokud ovšem jste členy Českého svazu zpracovatelů masa. Pokud nejste, radit Vám jistě nemusím.